Untitled Document
English | Hartă site | Contact


Participarea domnului Andrei-Atila-Luca CHENDI, Secretar de Stat Şeful Departamentului pentru lupta antifraudă DLAF la Conferinţa Măsuri de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene,
Bucureşti, 3 iunie 2014


Şeful Departamentului pentru lupta antifraudă DLAF, a participat în data de 3 iunie ac., la invitaţia Direcţiei Generale (DG) Politică Regională şi Urbană din cadrul Comisiei Europene, la conferinţa cu tema Măsuri de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene.

Evenimentul a fost prezidat de Pascal BOJIMANS, Şef de Unitate în cadrul Direcţiei Generale de Politică Regională şi Urbană a Comisiei Europene, şi a reunit reprezentanţi la nivel înalt precum: Eugen TEODOROVICI, Ministrul Fondurilor Europene, Giovanni KESSLER Directorul General al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), Walter DEFFAA Directorul General al Direcţiei Generale de Politică Regională şi Urbană,Michel SERVOZ Directorul General al Direcţiei Generale de Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune ale Comisiei Europene, precum şi Robin HODESS Directorul de Politici şi Cercetare al Transparency International.

Domnul Andrei-Atila-Luca CHENDI, Secretar de Stat, Şeful DLAF, a susţinut în cadrul sesiunii plenare de deschidere, o alocuţiune despre necesitatea adoptării unui comportament antifraudă la toate nivelurile de gestionare a fondurilor structurale şi de investiţii şi a exprimat, pe această cale, susţinerea DLAF faţă de eforturile iniţiate de Comisia Europeană şi OLAF pentru protecţia intereselor financiare ale UE, în programarea financiară 2014-2020.

La seminar au fost invitaţi reprezentanţii instituţiilor UE, ai autorităţilor naţionale şi organizaţiilor societăţii civile.

Obiectivele evenimentului au fost: consolidarea gradului de conştientizare cu privire la cerinţele legale referitoare la prevenirea fraudei şi gestionarea riscurilor legate de fondurile FSI; prezentarea noilor orientări şi instrumente dezvoltate de Comisia Europeană în acest domeniu şi analiza aplicabilităţii acestora în contextul naţional; dezbaterea abordărilor referitoare la evaluarea şi gestionarea riscurilor de fraudă şi corupţie, cu un accent deosebit asupra achiziţiilor publice; schimbul de informaţii privind practicile existente la nivel naţional, învăţămintele desprinse, realizările, domeniile unde sunt necesare îmbunătăţiri şi iniţiativele viitoare; împărtăşirea de exemple de bune practici din alte ţări sau organizaţii.

Comisia Europeană în cooperare cu filialele naţionale ale Transparency International au organizat pnă în prezent astfel de evenimente şi în Bratislava, Praga, Sofia şi Zagreb.
Detalii cu privire la eveniment pot fi regăsite şi pe pagina web a conferinţei:
http://anticorruption.onetec.eu/RO/Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF