Untitled Document
English | Hartă site | Contact


Participarea DLAF la Reuniunea COCOLAF - Grupul de lucru "Prevenirea fraudei", 13 noiembrie 2014, Bruxelles

Reprezentanţii Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF au participat în data de 13 noiembrie a.c., la reuniunea COCOLAF - Grupul de lucru "Prevenirea fraudei", organizată de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) la Bruxelles.

Din agenda de lucru a întâlnirii menţionăm următoarele subiecte: instrucţiuni pentru elaborarea strategiei naţionale antifraudă privind Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii; ghidul referitor la rolul auditorilor din statele membre în ceea ce priveşte prevenirea şi detectarea fraudelor, descrierea modului de funcţionare a Grupurilor de lucru în anul 2014, paşii de urmat pentru integrarea sectorului agricol în activitatea Grupului de lucru pentru prevenirea fraudei; punctul de vedere al Curţii Europene de Conturi cu privire la responsabilităţile auditorilor externi referitor la fraudă.

La elaborarea ghidurilor de lucru OLAF intitulate Elaborarea strategiilor naţionale antifraudă în domeniul fondurilor structurale şi de investiţii" şi "Rolul auditorilor în prevenirea şi detectarea fraudei" au contribuit alături de un grup de experţi din statele membre şi reprezentanţi ai Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF. Documentele conţin linii directoare pentru politicile publice antifraudă menţionate, respectiv, informaţii referitoare la aspectul instituţional privind organizarea sistemului de audit şi rolul acestuia în domeniul prevenirii şi combaterii fraudei la nivelul statelor membre.Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF