Untitled Document
English | Hartă site | Contact


COMUNICAT AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

Ţigări în valoare de 445.000 lei confiscate la frontiera de nord

08 noiembrie 2016Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, ascunse în pereţii dubli ai unui microbuz oprit în trafic, dar şi la frontiera verde, peste 43.200 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 445.000 lei. Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 7 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, un microbuz marca Volkswagen, despre care se deţineau date că transportă ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control microbuzul în cauză, la volanul căruia se afla Ionuţ A., în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în interiorul autovehiculului, un spaţiu special amenajat, prin dublarea peretelui despărţitor dintre compartimentul destinat pasagerilor şi cel de marfă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii microbuzului împreună cu şoferul la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

La controlul amănunţit, a fost descoperită, ascunsă în spaţiul special amenajat prin construirea unui perete fals, cantitatea de 15.480 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 154.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării,  microbuzul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În cursul zilei de ieri, faţă de Ionuţ A. s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore și a fost dus la Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de azi procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi să dispună în cauză.

Tot ieri, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, respectiv Serviciului Teritorial PF Maramureş au descoperit şi confiscat, la frontiera verde şi pe comunicaţii, cantitatea de 27.780 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 290.000 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

  
 Ţigări în valoare de 445.000 lei confiscate la frontiera de nordOficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF