Untitled Document
English | Hartă site | Contact

Sesiuni de pregatire profesionala pe tema „Protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene în România - Întarirea colaborarii dintre structurile de control antifrauda”, aprilie 2014

Departamentul pentru lupta antifraudă– DLAF, în calitate de coordonator naţional în domeniul controlului fondurilor europene, a organizat, pe parcursul lunii aprilie 2014, un număr de 14 sesiuni de pregătire profesională, sub forma unor ateliere de lucru, pe tema „Protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene în România - Întărirea colaborării dintre structurile de control antifraudă”, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai structurilor de control şi antifraudă din cadrul autorităţilor de management precum şi ai Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi a României.


Întâlnirile au fost derulate de către Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, la sediul instituţiei, şi au fost finanţate din bugetul naţional, în cadrul obligaţiilor ce revin României conform art. 325 TFUE.


Scopul acţiunii este acela de a consolida cooperarea, facilita schimbul de informaţii referitoare la rolul şi importanţa activităţii fiecărei structuri de control în domeniul protecţiei intereselor financiare ale UE, şi de a pune în discuţie dificultăţile întâmpinate în practică de către entităţile de control din cadrul autorităţilor de management.


În cadrul workshop-urilor au fost diseminate ghidurile de bună practică realizate în anul 2013, de către OLAF împreună cu statele membre:  „Identificarea conflictului de interese în procedurile de achiziţie publică derulate în cadrul acţiunilor structurale – ghid practic pentru manageri”şi  „Identificarea documentelor false în acţiunile structurale – ghid practic pentru autorităţile de management”.


Rezultatele vizate de această acţiune constau în intensificarea măsurilor de prevenire a fenomenului infracţional care afectează interesele financiare ale UE şimodificarea modului de performare a activităţii de control.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF