Untitled Document
English | Hartă site | Contact

Seminar internaţional Dezvoltarea unei reţele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, implicată în lupta împotriva contrabandei şi contrafacerii de ţigări, 20 - 21 februarie 2014


În perioada 20-21 februarie a.c, Departamentul pentru lupta antifraudă DLAF, în calitate de instituţie naţională de contact cu OLAF, a fost invitat să participe la seminarul internaţional organizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad în cadrul proiectului PRO-NET Dezvoltarea unei reţele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, implicată în lupta împotriva contrabandei şi contrafacerii de ţigări , finanţat din Programul european Hercule II 2013.

DLAF a contribuit la eveniment prin prezentarea a două teme ce fac obiectul activităţilor specifice pe care le derulează şi anume, Consolidarea politicilor naţionale şi a cadrului legislativ naţional privind protecţia intereselor financiare ale UE în România şi Cooperarea europeană în domeniul protecţiei intereselor financiare ale UE, cooperarea DLAF OLAF.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în proiect, inclusiv ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul luptei împotriva contrabandei şi contrafacerii de ţigări din Ungaria, Serbia, Bulgaria, ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi ai Ministerului de Finanţe şi Ministerului Justiţiei.
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF