25.10.2018
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un cetățean român care transporta, ascunse sub scânduri și schele de construcție, aproximativ 13.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 150.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.De asemenea, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la PTF Siret au descoperit asupra a două persoane cantitatea de 548 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pe care intenționau să le introducă ilegal în țară.

În data de 24.10.2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.30, a fost identificată și oprită în trafic pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un cetățean român, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse după scânduri și schele de construcție, prin “metoda capac”, mai multe colete cu țigări.

Având în vedere cele constatate, şoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, au fost descoperite 12.958 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 151.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În data de 24 octombrie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățenii ucraineni Ludmila P. în vârstă  de  33 de ani şi Vitalii P. de 47 de ani ani, care călătoreau în calitate de pasageri într-un autocar, care efectua cursă regulată de călători pe itinerariul Cernăuţi –Suceava şi retur.

Existând suspiciuni că cei doi transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanelor și bagajelor.

Astfel, în bagajele personale ale celor doi cetățeni ucraineni a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 548 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare totală de 822 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

De asemenea, față de cei doi cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

VIDEO
film-pfr_4.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-tigari-de-contrabanda-ascunse-prin-metoda-capac-intro-autoutilitara-depistate-de-politistii-de-frontiera-14565.html