Andrei Atila Luca CHENDI
Secretar de Stat
Șeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF
Andrei Atila Luca CHENDI exercită atribuțiile Șefului Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, din luna octombrie 2018. Anterior, a mai ocupat această poziție în perioada iulie 2013 – iulie 2016.
În cei peste 15 ani de activitate în cadrul instituției, a gestionat și coordonat activitatea de control derulată de DLAF și a menținut cooperarea cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) în domeniul investigațiilor antifraudă.
Andrei Atila Luca CHENDI este membru EUROJUST și îndeplinește mandatul de președinte al Grupului de lucru pentru combaterea fraudei (GAF) din cadrul Consiliului Uniunii Europene, pe perioada în care România exercită Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (primul semestru al anului 2019).
Complementar licenței în economie și masterului în științe penale, s-a specializat în domeniul protecției intereselor financiare ale bugetului Uniunii Europene, atât în metode de investigare a fraudelor și prevenirea delictelor economice și detectarea spălării banilor, cât și în tehnici pentru identificarea fraudelor legate de taxa pe valoarea adăugată.