Andrei Atila Luca CHENDI
Secretar de Stat
Șeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF
Andrei Atila Luca CHENDI exercită atribuțiile Șefului Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, din luna octombrie 2018. Anterior, a mai ocupat această poziție în perioada iulie 2013 – iulie 2016.
În cei peste 15 ani de activitate în cadrul instituției, a gestionat și coordonat activitatea de control derulată de DLAF și a menținut cooperarea cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) în domeniul investigațiilor antifraudă.
Andrei Atila Luca CHENDI este membru EUROJUST și a îndeplinit mandatul de președinte al Grupului de lucru pentru combaterea fraudei (GAF) din cadrul Consiliului Uniunii Europene, pe durata exercitării Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (primul semestru al anului 2019).
Complementar licenței în economie și masterului în științe penale, s-a specializat în domeniul protecției intereselor financiare ale bugetului Uniunii Europene, atât în metode de investigare a fraudelor și prevenirea delictelor economice și detectarea spălării banilor, cât și în tehnici pentru identificarea fraudelor legate de taxa pe valoarea adăugată.