DLAF

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF participă, în perioada 30 mai – 1 iunie, la conferința ,,Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europeneʼʼ, organizată la Iași, de Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Reuniunea urmărește să asigure un cadru comun pentru practicienii și teoreticienii dreptului Uniunii Europene, pornind de la temele de actualitate din jurisprudența Curții.

Principalele teme de pe agenda evenimentului sunt: accesul public la observațiile formulate pentru procedurile judiciare înaintea Curții de Justiție a Uniunii Europene; modificări recente în arhitectura procedurală a Curții de Justiție a Uniunii Europene; relațiile externe ale Uniunii Europene și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene; noi perspective asupra sistemului judiciar român, având în vedere sistemul judiciar al Uniunii Europene în cel de-al treilea mileniu; recunoașterea reciprocă a deciziilor judiciare între statele membre ale Uniunii Europene.

La eveniment participă Președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene, judecători ai Curții de Justiție și ai Tribunalului, reprezentanți ai instituțiilor europene și naționale, ai mediului academic și avocați. Întâlnirea are loc în contextul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.