DLAF

În perioada 12-13 iunie, o delegație condusă de șeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, Andrei-Atila-Luca CHENDI, participă, la Bruxelles, la cea de-a 50-a Reuniune plenară a Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifraudă (COCOLAF).
Pe agenda Reuniunii se află subiecte precum prezentarea proiectului Raportul Articolul 325 pe anul 2018, Instituția Procurorului European şi protecția intereselor financiare ale UE, evaluarea Regulamentului 883/2013 referitor la investigațiile coordonate de OLAF, raportul diferitelor grupurilor de lucru și de experţi ai COCOLAF pentru anul 2018. De asemenea, vor fi analizate datele privind antifrauda vamală, iar Școala Poliției Economice și Financiare a Gărzii Financiare din Italia va prezenta un document cu privire la controlul cheltuielilor publice și combaterea corupției în țările OCDE.
În calitatea sa de instituție de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă şi Serviciu de Coordonare a Luptei Antifraudă în România (Antifraud Coordination Service – AFCOS), DLAF participă în mod regulat la întâlnirile COCOLAF.